26 augusti skrev Sverige och Japan under ett working holiday-avtal (officiellt kallat feriearbetsavtal) som öppnar upp en ny värld för unga japaner och svenskar mellan 18-30 år.

Genom att ansöka om visering kan du få rätt att stanna upp till ett år i Japan. Att stanna så länge kan tära på vilken resekassa som helst och du har därför möjlighet att tjäna ditt uppehälle genom att – just det – jobba. Fantastiskt, va?

Detta är ett gyllene tillfälle för dig som kan tänka dig en framtid i Japan som inte varit möjligt på samma sätt innan. Du kan exempelvis studera på språkskola i ett år och lära dig japanska för att sedan ansöka om working holiday-visum och söka jobb.

Vad konsekvenserna av detta avtal innebär och hur det påverkar antalet svenskar som testar lyckan i Japan och vice versa återstår att se. Oavsett är det ett starkt tecken på djupare relationer mellan dessa två nationer och en positiv trend jag hoppas fortsätter!

Tips:

GoGoNihon har skrivit ett riktigt bra inlägg om ämnet och du har möjlighet att skriva upp dig på deras mejllista för att bli meddelad när det går att ansöka.