Shibuya Crossing - en var orsakerna varför du borde flytta till Japan

Nyhet: Working Holiday-visum mellan Japan och Sverige tecknat1 min läsning

26 augusti skrev Sverige och Japan under ett working holiday-avtal (officiellt kallat feriearbetsavtal) som öppnar upp en ny värld för unga japaner och svenskar mellan 18-30 år.

Genom att ansöka om visering kan du få rätt att stanna upp till ett år i Japan. Att stanna så länge kan tära på vilken resekassa som helst och du har därför möjlighet att tjäna ditt uppehälle genom att – just det – jobba. Fantastiskt, va?

Detta är ett gyllene tillfälle för dig som kan tänka dig en framtid i Japan som inte varit möjligt på samma sätt innan. Du kan exempelvis studera på språkskola i ett år och lära dig japanska för att sedan ansöka om working holiday-visum och söka jobb.

Vad konsekvenserna av detta avtal innebär och hur det påverkar antalet svenskar som testar lyckan i Japan och vice versa återstår att se. Oavsett är det ett starkt tecken på djupare relationer mellan dessa två nationer och en positiv trend jag hoppas fortsätter!

Tips:

GoGoNihon har skrivit ett riktigt bra inlägg om ämnet och du har möjlighet att skriva upp dig på deras mejllista för att bli meddelad när det går att ansöka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.